© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Public INterest > De Mening
Public INterest is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Jelger Bakker (fotografie), Eduard Dieters (fotografie en assistentie), Ronald Rooij-akkers (initiator, organisator en digitale beeldbewerking), Annette Plooyer (ontwerp visagie en hairstyling info@make-uplounge.nl, telefoon: +31(0)6 23 94 94 07), Marjan van den Hof (vdhofmarjan@hotmail.com, telefoon: +31(0)6 244 502 12) en Anna Nienhuis (beiden visagie & hairstyling), Aicha Hassani, Alexanderander Aalders, André Gieling, Cornelis Westerhof, Erik Smid, Jolanda Hemmes, Katja Ischkileva, Mariyln Declercq en Wienette Wolthuis (allen model). Met speciale dank aan Arjo van den Berg, Bob Kroep, Bregje Kneepkens, Erik Koelma, Femmie van Wijk, Magreet van Kammen, Marcel Hoogstra, Mark van Doorm en Roelof van Wijk.

Public INterest is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Femmar Kamerverhuur en Annette Plooyer Visagie en Hairstyling en bijdragen van Eldorado Cars (www.eldoradocars.nl), Erochique Groningen en Deventer (www.erochique.nl), Frans Koopal Haarwerken (Noorderhaven-nz 1, Groningen) Mannenwinkel (Guldenstraat 11, Groningen) en Kledingzaak Simsalabim (Folkingestraat 12, Groningen). Met speciale dank aan Nieuwstad Groningen.
Annette Plooyer

Annette Plooyer (Groningen, 1957)

Functie binnen Public INterest:
Ontwerp visagie en haarstyling plus uitvoering daarvan

Wat zijn je verwachtingen van Public INterest:
Ik verwacht dat men de intentie en de volle overgave van alle betrokkenen in de kwaliteit van het resultaat zal herkennen en waarderen met een voor een ieder gewenst vervolg.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik wil graag verder op het gebied van theater, schoolprojecten, foto-opdrachten en mode & beauty. Hierbij wil ik meer aandacht besteden en misschien zelfs wel een accent leggen op art elementen, zoals ik dat u ook voor dit SUBstitution-project heb kunnen doen. Daarnaast ben ik druk met het opzetten van een eigen bedrijf op het gebied van haarstyling, visagie, verzorging, vermaak, e.d. Ik vind dat er hier in het noorden nog te weinig gebeurd op dit gebied. Daar wil ik graag verandering in aanbrengen.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik ben freelance visagist en haarstylist.

Hobby's:
Mijn vakgebied en verder tuin, buiten en de Waddeneilanden. Eigenlijk Vlieland: licht (zee)lucht en (zee)wind.

Wie zijn je voorbeelden:
Visagisten hebben niet echt voorbeelden. Het vakwerk ontstaat door een combinatie van factoren: passie, samenwerking, tijd, sfeer maar ook geld en investeringen. Dat laatste is absoluut een tip voor opdrachtgevers. Overigens kijk ik natuurlijk wel veel in de bladen!

Wat maakt Public INterest volgens jou heel speciaal/bijzonder:
Het thema maakt Public INterest ontzettend bijzonder of speciaal. Ik kon mezelf er ontzettend mee uitleven en er op mijn vakgebied geweldig mee uitpakken. Het kunstzinnige effect dat hierdoor ontstaat, komt wat mij betreft goed uit op de foto's.

Waarom moet je volgens jou Public INterest gezien hebben:
De serie is spannend, esthetisch en beslist niet vulgair.

Anekdotes:
Nadat ik Marilyn, het eerste model, had geschminkt, bracht ik haar naar de 'werkplek' in de Nieuwstad (rosse buurt). Een zojuist passerende klant wilde vervolgens echt het peeskamertje binnenstappen. Ik zal maar zeggen, hij wilde bij haar gaan shoppen/ hoppen/ soppen! De hele fotocrew was hem nog niet opgevallen totdat de crew tussen beiden kwam om uit te leggen dat deze dame niet 'te huur' was.

De meest verschillende type vrouwen in de meest spannende lingerie worden die dag uitdagend mooi gemaakt en ook de mannen geven zich volledig bloot bij het zien van hun eigen spannende metamorfose. Het is mooi om te zien wat er dan gebeurt, wat zoiets met iemand doet.

Website: Annete Plooyer