© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Public INterest > De Mening
Public INterest is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Jelger Bakker (fotografie), Eduard Dieters (fotografie en assistentie), Ronald Rooij-akkers (initiator, organisator en digitale beeldbewerking), Annette Plooyer (ontwerp visagie en hairstyling info@make-uplounge.nl, telefoon: +31(0)6 23 94 94 07), Marjan van den Hof (vdhofmarjan@hotmail.com, telefoon: +31(0)6 244 502 12) en Anna Nienhuis (beiden visagie & hairstyling), Aicha Hassani, Alexanderander Aalders, André Gieling, Cornelis Westerhof, Erik Smid, Jolanda Hemmes, Katja Ischkileva, Mariyln Declercq en Wienette Wolthuis (allen model). Met speciale dank aan Arjo van den Berg, Bob Kroep, Bregje Kneepkens, Erik Koelma, Femmie van Wijk, Magreet van Kammen, Marcel Hoogstra, Mark van Doorm en Roelof van Wijk.

Public INterest is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Femmar Kamerverhuur en Annette Plooyer Visagie en Hairstyling en bijdragen van Eldorado Cars (www.eldoradocars.nl), Erochique Groningen en Deventer (www.erochique.nl), Frans Koopal Haarwerken (Noorderhaven-nz 1, Groningen) Mannenwinkel (Guldenstraat 11, Groningen) en Kledingzaak Simsalabim (Folkingestraat 12, Groningen). Met speciale dank aan Nieuwstad Groningen.
Alexander Aalders

Alexander Aalders (Groningen, 1971)

Functie binnen Public INterest:
Model en assistent

Wat zijn je verwachtingen van Public INterest:
Positief. Public INterest geeft een vernieuwende blik op de prostitutie, maar er zullen ook wel mensen zijn die denken waarom nu zo, soms zijn het toch best wel pikante foto's .

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik ben hier min of meer vanzelf ingerold. Ooit heb ik aangegeven wel model te willen zijn en van het één kwam het ander. Echt super en als ze me vragen zal ik het zeker vaker doen, maar ik maak er niet mijn beroep of zo van.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik werk als bloemist annex bloembinder. Eigenlijk ben ik meester in de bloemsierkunst.

Hobby's:
Ieder jaar opnieuw ben ik ontwerper van een wagen bij het Bloemencorso Eelde. Daar gaat ontzettend veel tijd inzetten. Tja, en verder de leuke dingen in het leven: stappen, zwemmen, muziek en plezier maken.

Wie zijn je voorbeelden:
Er is niet echt iemand waarvan ik denk 'wow'.

Wat maakt Public INterest volgens jou heel speciaal/bijzonder:
Public INterest
is voor mijn gevoel jong en creatief. De foto's stralen voor mij ook het enthousiasme waarmee ze gemaakt zijn uit.

Waarom moet je volgens jou Public INterest gezien hebben:
Public INterest geeft een vernieuwde kijk op het thema. Ik heb daar een hele tijd met een prostituee staan praten en ook zij wist mijn visie op 'die wereld' te veranderen. Dat doen de foto's ook op een nette manier met wat glitter en glamour.

Anekdotes:
Op voorhand had ik al aangegeven niet uit de kleren te willen. Dat was geen probleem hadden ze mij verzekerd, maar . Toen we eenmaal flink bezig waren, werd het uiteindelijk wel, kan die broek omlaag! Ik heb me dus laten overhalen. Achteraf heb ik daar echt geen spijt van. Het heeft een toegevoegde waarde op de foto's. Tja, en mijn moeder? Nou, die moet maar even de andere kant opkijken.

In contact komen met Alexanderander? Mail naar medewerkers@substitution.nl.