© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Projecten > Get High On Life > De Mening >
 
 
Get High On Life is een creatie van kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers met medewerking van Gerben Pul (fotografie en digitale beeldbewerking), Eduard Dieters (fotografie en assistentie Ronald), Ronald Rooijakkers (initiator, organisator, digitale beeldbewerking en ontwerp fashion), Bregje Kneepkens (productie assistentie), Annette Plooyer (ontwerp grime, visagie, hairstyling en fashion), Marjan van den Hof (visagie, bodypaint en ontwerp fashion), Saskia Hoek (visagie en ontwerp fashion), Susanne de Goeij, Els van Meenen, Suzanne Moojen (allen visagie), Bas van Loo (ontwerp fashion), Marieke Bout (ontwerp en uitvoering fashionstuk Venice ), Fallory Blokland, Lindsey Jansen, Berk Gökhan Özer, Irene Werner en Jelle Westland (allen model). Met speciale dank aan Margot Deckers, Mark van Hout en Mirjam Jahnke.

Get High On Life is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Annette Plooyer Visagie en Hairstyling (info@make-uplounge.nl, telefoon: +31(0)6 23 94 94 07) en bijdragen van Berk Models, COC Eindhoven en regio en Expreszo casting. Met speciale dank aan TU/e.
Saskia Hoek
Saskia Hoek (Alkmaar, 1973)

Functie binnen Get High On Life:
Visagist

Wat zijn je verwachtingen van Get High On Life:
Ik denk dat het heel geslaagd is: vrolijk, kleurrijk, energiek; dat moet reacties oproepen. Volgens mij kun je hier niet aan voorbij lopen zonder het op te merken.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Meer bezig zijn met bodypaint en extreme make-up (o.a. vaker samenwerken met SUBstitution). Ik ben op dit moment bezig met een heel leuk project, waarbij ik modellen uit verschillende landen/culturen bodypaint. Hierbij maken we gebruik van en raken we ge´nspireerd door de patronen van stoffen. Het resultaat wordt vastgelegd door een fotograaf. Uiteindelijk willen we dit werk exposeren en zo mogelijk ook op andere manieren naar buiten brengen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb een baantje voor een vast inkomen en sta op festivals met bodypaint en hennatattoo's. Verder probeer ik zo veel mogelijk te genieten van het leven en dit ook over te brengen op anderen.

Hobby's:
Creatief bezig zijn, decoreren, theater, festivals en andere feestjes (ook zelf organiseren), muziek, vrienden, natuur en lezen.

Wie zijn je voorbeelden:
Ik heb veel waardering voor de visagist van het merk Shisheido en de henna en make-up artists van o.a. Madonna/Gwen Stefani, echt prachtig wat zij doen! Ik ben niet zo bezig met voorbeelden, ik wil vooral mijn eigen ding doen.

Wat maakt Get High On Life volgens jou heel speciaal/bijzonder:
De locatie, de modellen, de make-up en de kleding. Het is heel bijzonder dat dit allemaal samen kan vallen .

Waarom moet je volgens jou Get High On Life gezien hebben:
Gewoon omdat het er goed uitziet, lekker vrolijk is en het je misschien toch ook even stil laat staan bij het onderwerp drugsgebruik.

Mening drugsgebruik:
Ik vind dat iedereen dat voor zichzelf moet weten, als je er maar geen andere mensen mee schaadt. Zolang je er niet afhankelijk van bent, kan je dat in de hand houden denk ik. Verder denk ik ook dat de motivatie belangrijk is en dat je het beter niet kunt gebruiken als je je rot voelt.

Anekdotes:
Ik heb niet een speciale anekdote die me bij gebleven is, wel een heel goed gevoel. Het waren leuke dagen en het was mooi dat er zo'n goede samenwerking tot stand kwam in een groep mensen, van wie de meesten elkaar nog niet kenden.


In contact komen met Saskia? Mail naar medewerkers@substitution.nl.