© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Projecten > Get High On Life > De Mening >
 
 
Get High On Life is een creatie van kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers met medewerking van Gerben Pul (fotografie en digitale beeldbewerking), Eduard Dieters (fotografie en assistentie Ronald), Ronald Rooijakkers (initiator, organisator, digitale beeldbewerking en ontwerp fashion), Bregje Kneepkens (productie assistentie), Annette Plooyer (ontwerp grime, visagie, hairstyling en fashion), Marjan van den Hof (visagie, bodypaint en ontwerp fashion), Saskia Hoek (visagie en ontwerp fashion), Susanne de Goeij, Els van Meenen, Suzanne Moojen (allen visagie), Bas van Loo (ontwerp fashion), Marieke Bout (ontwerp en uitvoering fashionstuk Venice ), Fallory Blokland, Lindsey Jansen, Berk Gökhan Özer, Irene Werner en Jelle Westland (allen model). Met speciale dank aan Margot Deckers, Mark van Hout en Mirjam Jahnke.

Get High On Life is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Annette Plooyer Visagie en Hairstyling (info@make-uplounge.nl, telefoon: +31(0)6 23 94 94 07) en bijdragen van Berk Models, COC Eindhoven en regio en Expreszo casting. Met speciale dank aan TU/e.
Gerben Pul
Gerben Pul (Rhenen, 1984)  

Functie binnen Get High On Life :
fotograaf en digitale beeldbewerker

Wat zijn je verwachtingen van Get High On Life :
Ik denk dat het publiek zich gaat verbazen. Het is een lastig onderwerp, waar iedereen het liefst zo min mogelijk over praat. Daarom is dit onderwerp juist zo goed geschikt om te fotograferen. Ik hoop dat de mensen zich zullen vermaken met het kijken naar deze serie. Het is vooral een vrolijke bedoeling.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Het belangrijkste: ik wil fulltime onderwerpen die ik leuk vind fotograferen. Als ik dat heb bereikt, zou me dat erg veel voldoening geven. Het gevoel dat je krijgt als je een goede foto hebt gemaakt, is geweldig.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb een eigen bedrijfje in de fotografie opgezet. Dat begint te lopen: door verschillende contacten krijg ik steeds meer opdrachten binnen, zowel van bedrijven als van particulieren. Ook werk ik voor Expreszo . Dit doe ik na ongeveer twee jaar nog steeds met veel plezier. Ik ontmoet veel verschillende soorten mensen en neem de tijd om iemand op de foto te zetten zoals hij/zij is. Verder werk ik ook als grafisch ontwerper in een drukkerij.

Hobby's:
Auto rijden (MB190), bij vrienden zijn, werken, muziek luisteren (hoog volume), dansen (in discotheken).

Wie zijn je voorbeelden:
Niet een persoon in het speciaal. Ik kijk natuurlijk graag naar foto's van andere fotografen. Ik heb respect voor fotografen die een reportage neerzetten die boeit, die mijn aandacht vasthoudt.

Wat maakt Get High On Life volgens jou heel speciaal/bijzonder:
Het is een gedurfd onderwerp. Het is een feit dat er erg veel drugs wordt gebruikt in de partywereld. Dat mag best eens naar buiten worden gebracht. Doordat het zo kleurrijk is, is het geen negatieve belichting van het onderwerp. Dat spreekt me aan, want de meeste foto's over drugs zijn dat wel.

Waarom moet je volgens jou Get High On Life gezien hebben:
Omdat het zo'n mooi kleurrijk geheel over een interessant onderwerp is moet iedereen deze serie gezien hebben. Je ziet dat iedereen er alles aan gedaan heeft om het er mooi uit te laten zien. Iedereen heeft zich voor de volle 100% ingezet.

Favoriete foto:
High On Snow

Mening drugsgebruik:
Minimaal gebruik maken van drugs is leuk, wordt het een verslaving dan is het minder leuk. Ik ben er zeker niet op tegen. Een ieder moet het zelf bepalen. Ikzelf rook soms een jointje, maar meer niet.

Open tekst:
Door de foto's te bekijken word je nieuwsgierig naar hoe het is om drugs te gebruiken. Zou het werkelijk zo leuk zijn als dat het eruit ziet of is het toch anders? Wat is drugsgebruik eigenlijk? Het zijn foto's geworden waar je over na gaat denken. De artikelen en achtergrondinformatie geven je bovendien extra informatie.

Website Gerben Pul