© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Projecten > Get High On Life > Het Idee
 
 
Get High On Life is een creatie van kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers met medewerking van Gerben Pul (fotografie en digitale beeldbewerking), Eduard Dieters (fotografie en assistentie Ronald), Ronald Rooijakkers (initiator, organisator, digitale beeldbewerking en ontwerp fashion), Bregje Kneepkens (productie assistentie), Annette Plooyer (ontwerp grime, visagie, hairstyling en fashion), Marjan van den Hof (visagie, bodypaint en ontwerp fashion), Saskia Hoek (visagie en ontwerp fashion), Susanne de Goeij, Els van Meenen, Suzanne Moojen (allen visagie), Bas van Loo (ontwerp fashion), Marieke Bout (ontwerp en uitvoering fashionstuk Venice ), Fallory Blokland, Lindsey Jansen, Berk Gökhan Özer, Irene Werner en Jelle Westland (allen model). Met speciale dank aan Margot Deckers, Mark van Hout en Mirjam Jahnke.

Get High On Life is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Annette Plooyer Visagie en Hairstyling (info@make-uplounge.nl, telefoon: +31(0)6 23 94 94 07) en bijdragen van Berk Models, COC Eindhoven en regio en Expreszo casting. Met speciale dank aan TU/e.
Get High On Life: kleurige bende over partydrugs

Het project Get High On Life heeft als thema jongeren in de partyscene. Het overkoepelende thema in alle creaties is het gebruik van partydrugs. Het thema is op symbolische wijze vormgegeven. Zo staat het dak symbool voor uit je dak gaan, zweverigheid en het gevoel van the sky is the limit. Daarnaast zijn de modellen op clowneske wijze geschminkt en uitbundig en vrolijk gestyled. Deze maskers staan symbool voor drugsgebruik, jezelf anders voordoen dan je bent en een associatie met feest/uitgaan.

High On SleepingWaarom dit project?
Zodra er over drugs gesproken wordt, komen er vaak direct negatieve associaties naar boven. Dit komt omdat veel mensen bang zijn voor drugs en/of omdat zij er niet voldoende over weten. Vooral laatste zorgt voor een moeilijke dialoog en/of rare of onverstandige acties, zodra iemand in aanraking komt met drugs, drugsgebruik en/of -problematiek. SUBstitution denkt dat bijna iedereen in zijn leven ooit te maken krijgt met drugs. Bijvoorbeeld omdat iemand in de directe omgeving of de persoon zelf begint te experimenteren. Ook overlast van verslaafde gebruikers behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Om dan te weten hoe te handelen of wat te doen, is het handig veel objectieve informatie over drugs en drugsgebruik tot je beschikking te hebben. Met dit project wil SUBstitution de ontvangers prikkelen in de hoop dat zij informatie over drugsgebruik vergaren en naar aanleiding van deze informatie een eigen mening vormen en conclusies trekken, die niet direct negatief hoeft te zijn.

High On A SmileX-tasy
Behalve uit zestien foto's bestaat Get High On Life ook uit drie stukken fashion, die door diverse makers zijn gemaakt. Twee fashionstukken zijn al tijdens de shoot gedragen en later verder uitgebreid, tot de huidige eindresultaten. Het andere is ge´nspireerd op dit thema.

De titels van de creaties verwijzen naar het thema. Hoewel sommige titels suggestief zijn, bijvoorbeeld High On X-tasy en High On Snow, wil SUBstitution met de titels niet aangeven dat de modellen op de foto's onder invloed waren van de genoemde drugs in de titels. SUBstitution wil het publiek met de titels alleen op het achterliggende thema en de achterliggende gedachte wijzen. Om laatste reden, wordt dit project ook vergezeld door een reportage.