© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Projecten > Dita is Horny > Het Idee
Dita is horny is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Martina Arrebout (fotografie) Eduard Dieters (digitale beeldbewerking) Barbara Kobus (visagie) MartijnL, Erik Stellinga, Lammert Groefsema en Rolf Zenger (allen ondersteuning). Met speciale dank aan verhuurcentrum Kolder & Ko.
Dita is horny zit vol met tegenstellingen

Scary meDita is horny vertelt het verhaal van de jonge lijdende Dita op zoek naar warmte en geborgenheid. Er wordt in beeld gebracht hoe ze de tijd doorbrengt, terwijl ze wacht op haar grote liefde. Het ware verhaal achter de foto's is tekstueel weergegeven in het kort verhaal Dita's Diary, voorafgegaan door een brief van de in psychische nood verkerende Dita.

Thematiek
Alle foto's staan geheel in het teken van tegenstellingen. Om dit te benadrukken zijn ze in zwart-wit uitgevoerd. Dita zoekt enerzijds naar warmte en geborgenheid, maar laat zich anderzijds wel pijnigen. En aan de ene kant probeert Dita los te komen uit haar benarde positie, maar aan de andere kant laat ze zich letterlijk vastbinden.

Sadism & MutationDita is horny kent een brede thematiek: gevangen zitten in je eigen lichaam, SM, travestie, machteloosheid, obsessie en verafgoding. Deze thema's zijn letterlijk en op symbolische wijze in het project verweven. Dita is horny bestaat uit tien verschillende foto's.

Het project Dita is horny is het debuut van het kunstcollectief SUBstitution.